Waarom bidden?

Jeremia 33: 2-3: ‘Dit is wat de Heer zegt, Hij die de aarde heeft gemaakt, de Heer die haar heeft gevormd en gevestigd – de Heer is zijn naam: “Roep mij aan en Ik zal je antwoorden en je grote en ondoorgrondelijke dingen vertellen die je niet weet. ”Gebed is een fundament van ons geloof, maar heb je je ooit afgevraagd waarom we het doen?

Ons geloof is niet gebaseerd op religie, maar op een relatie met Jezus. Communicatie is een fundamentele bouwsteen in elke gezonde relatie. Of het nu in huwelijk, vriendschappen of met God is. Bidden is gewoon de tijd die je besteedt aan het praten met God.

Je kunt met God praten over de hoogtepunten, dieptepunten en beproevingen van het leven. Daarbij mogen we Zijn leiding zoeken in alle dingen.

Gebed gaat echter ook over een aanpassing van ons perspectief op situaties. Of we nu ons hoofd buigen, onze ogen opheffen of knielen om dat te doen, we verleggen de aandacht van onszelf naar God. Zoals het in Jeremia zegt, is gebed de sleutel tot het ontsluiten van openbaring uit de hemel.

Neem vandaag ook weer een moment om met God te praten en naar zijn antwoord te luisteren. Ook Jezus was veel in gebed en Zijn voorbeeld mogen wij volgen.

Meer artikelen: