Hoe CBN Begon

Ongeveer 57 jaar geleden is CBN (The Christian Broadcasting Network) in America door Pat Robertson opgericht. CBN was het eerste Christelijke televisie netwerk in de Verenigde Staten en is vandaag de dag een van de grootste Christelijke televisiebedieningen van de wereld.

In samenwerking met diverse organisaties gaat het werk van CBN verder dan televisie en alles gebeurt met het doel de wereld te bereiken met de hoopvolle boodschap van de Bijbel. Van televisieprogramma’s voor kinderen en volwassenen, documentaires over Israël, tot aan humanitaire projecten waarbij medicijnen worden geleverd aan mensen in nood, weeskinderen die worden geholpen, tot aan een eigen Christelijke Universiteit in Virginia, probeert CBN op vele verschillende manieren het Evangelie van Jezus uit te dragen aan mensen wereldwijd.

Naast het hoofdkantoor in de Verenigde Staten, is het hoofdkantoor van CBN Europa in het Verenigd Koninkrijk gevestigd om vanuit daar Europa te bereiken. In 2019 is CBN Nederland van start gegaan om ook in Nederland via televisieprogramma’s mensen dichter bij Jezus te brengen. Om samen met mede Christelijke organisaties Gods Koninkrijk uit te kunnen breiden in Nederland, werkt CBN samen met de Christelijke televisiezender Family 7. Op Family 7 zullen diverse CBN programma’s te zien zijn, waaronder Superboek en de 700 Club.

CBN Nederland is onderdeel van CBN Europa, dat geleid wordt door Mark Dijkens.

Het doel wat wij voor CBN Nederland voor ogen hebben, is de liefde en het Evangelie van Jezus in Nederland bekend te maken, humanitaire hulp te bieden aan mensen in nood en een zegen te zijn voor Israël in woord en daad.