Over de hele wereld hebben miljoenen wezen en kinderen die in armoede leven niet genoeg te eten, onderdak, kleding of geen mogelijkheid om naar school te gaan. Ze verloren hun ouders of werden door hen afgewezen omdat ze verslaafd waren aan drugs of omdat hun ouders arm en wanhopig waren. Wat de reden ook is, de kinderen groeien op in de wetenschap: je bent niet gewenst, je bent alleen en niemand geeft om je.

Sommige kinderen wonen al in weeshuizen, waar het in veel landen vaak ontbreekt aan goede zorg, medische hulp en onderwijsmogelijkheden voor de kinderen. Weeshuizen worden vaak ‘pakhuis’-instellingen, waar de kinderen tot hun 16e leven en daarna weer op straat worden gegooid. Zonder een veilig huis, onderwijs of de mogelijkheid voor om iets op te bouwen, bevinden de tieners zich opnieuw in een situatie waarin ze niet voorbereid zijn op zelfstandig wonen. Het risico is dan ook groot risico dat ze afglijden naar criminaliteit, drugsgebruik of prostitutie. De hoop op een gelukkig leven blijft voor hen een verre droom.

CBN’s Orphan’s Promise, de liefdadigheidsinstelling voor kinderen, toont hen de liefde van Jezus op een concrete en praktische manier. Kinderen worden uit hopeloze situaties en wanhoop getrokken en krijgen nu veiligheid en de benodigde zorg. Via 250 projecten in ongeveer 60 landen bereikt Orphan’s Promise meer dan 100.000 wezen en kwetsbare kinderen.

Hulp

Orphans Promise werkt samen met andere gevestigde christelijke liefdadigheidsinstellingen en lokale kerken die al in hun eigen omgeving werken om weeskinderen en kinderen in nood te helpen. Simpele dingen ontbreken vaak: bedden en voorraden voor weeshuizen, computers voor leercentra of vers drinkwater voor een dorp. Soms zijn de projecten van Orphan’s Promise veel groter: de bouw van een wooncomplex, programma’s die ex-seksslavinnen helpen integreren in een veilige omgeving of bijvoorbeeld een heel opleidingscentrum dat oudere kinderen begeleidt bij het verlaten van het weeshuis.
De hulp is grofweg in te delen in drie gebieden. Humanitaire hulp voorziet weeshuizen en kinderen van voedsel, onderwijs, benodigdheden en mogelijkheden voor fysieke en emotionele genezing. In opleidingscentra leren tieners en risicojongeren zelfstandig te leven en voor zichzelf te zorgen. De programma’s die zijn opgesteld om een goede toekomst te creëren, zijn gericht op gezinnen die worden opgeleid om micro-ondernemingen te runnen om in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien en als gezin bij elkaar te kunnen blijven.

Breng gerechtigheid tot stand voor de nederigen en de wezen, de ellendigen en de armen, laat gerechtigheid geschieden! – Psalm 82:3

Orphan’s Promise is actief in deze landen

Armenië, Bhutan, Botswana, Brazilië, Burkina Faso, Burundi, Cambodja, China, Colombia, DR Congo, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Egypte, Ethiopië, Georgië, Ghana, Guatemala, Haïti, Honduras, India, Indonesië, Israël, Jamaica, Jordanië, Kazachstan, Kenia, Kirgizië, Laos, Libanon, Liberia, Moldavië, Mexico, Moldavië, Mongolië, Mozambique, Myanmar (Birma), Nepal, Nicaragua, Nigeria, Pakistan, Peru, Filipijnen, Zambia, Senegal, Sierra Leone, Zuid-Afrika, Zuid-Soedan, Thailand, Oeganda, Oekraïne, Vietnam.

Uw donatie aan CBN Nederland voor Orphan’s Promise