De nieuwsgierigheid van een kind

Wie heeft de hele wereld geschapen?

De 11-jarige Chan-Rey stond graag ’s ochtends vroeg op om de zon te zien opkomen boven haar dorp in Cambodja. Maar terwijl ze zat te kijken, zei ze dat ze altijd een vraag in haar achterhoofd had. “Ik vroeg me af wie de hele wereld heeft geschapen en wie de eerste mensen heeft gemaakt? Ik had het aan mijn moeder gevraagd, maar ze zei dat ze het niet wist. Ze vertelde me: ‘Misschien is het door zichzelf gemaakt.’

Chan-Rey was er vrij zeker van dat de aarde niet zichzelf creëerde, dus bleef ze zoeken naar een antwoord.

“Op een zondagochtend deed ik wat dingetjes buiten aan de voorkant van ons huis. Een meisje dat ik ken, Khemar genaamd, kwam langs en vroeg me om met haar mee naar de kerk te gaan. Ze zei dat ze naar een tekenfilm met de naam Superboek zouden gaan kijken. Dus ging ik met haar mee”, zei Chanrey.

De eerste ochtend dat Chan-Rey ooit naar de kerk ging, keek de zondagsschoolklas naar de Superboek-aflevering, “In het Begin” dat over de schepping van de wereld ging.

“Het verhaal was GEWELDIG!” verklaarde ze. “Ik zag de Geest van God rondvliegen en God zei: ‘Er zij licht’ en er was licht! Toen maakte Hij de wereld. Het zag er zo mooi uit. Toen schiep Hij een mens uit stof en liet hen voor alles zorgen!”

Na het bekijken van die Superboek-aflevering bad Chan-rey met de leraar om christen te worden. Ze kon niet wachten om haar familie te vertellen wat er was gebeurd.

‘Ik deelde het evangelie ook met mijn ouders en zussen. Toen bracht ik ze naar de kerk en nu geloven ze ook in Jezus!”

Tijdens de ramp

Een paar weken later trof de pandemie van het coronavirus Cambodja. Alle scholen en kerken waren gesloten en het land was op slot. Het familiebedrijf van Chan-rey stopte ook.

‘Sinds maart konden mijn ouders geen baan vinden om geld te verdienen’, herinnert Chan-rey zich. “We hadden soms geen eten. Soms leende mama rijst van mijn oma. Mensen stopten ook met het kopen van boodschappen bij onze kleine familiewinkel.”

Chan-Rey en haar moeder Soreen begonnen voor hun noden te bidden. Soreen zei dat Orphan’s Promise, die via hun kerk werkte, voedselpakketten, rijst en andere boodschappen naar haar familie bracht. Soreen zei dat nog nooit iemand hen zo had geholpen! “Dit is zo’n grote zegen van God voor onze familie. De voedselpakketten gingen ook lang mee.”

“Bedankt dat julie me eten hebt gegeven in het seizoen van covid. En bedankt voor Superboek, dat me heeft geholpen Jezus te leren kennen!’

Meer artikelen: