De kracht van een biddende zoon

De 8-jarige Daniël hoorde voor het eerst over God tijdens het lezen van een boek toen hij zijn oma bezocht.

“Toen mijn oma mij de verhalen over God vertelde, wilde ik echt weten wie Hij was. Ik begon mijn moeder elke dag te vragen of ze me mee naar de kerk wilde nemen!” zei Daniël. Daniels moeder nam hem uiteindelijk mee naar een nabijgelegen kerk. Daar keek hij voor het eerst naar CBN’s Superboek.

‘Ik heb het verhaal van David en Goliath gezien’, zei hij. “Dat was het verhaal waar een kleine jongen een grote reus versloeg. Ik besefte dat het God was die hem hielp!” 

Daniel besloot na de les met de leraar te praten. “Ik vroeg haar om me te leren bidden. Ze hielp me bidden om Jezus als mijn Verlosser te ontvangen.”

Een merkbaar verschil

Thuis merkte Daniels moeder, Ira, een verandering in haar zoon op.’ Hij begon te bidden en naar God te luisteren. En hij begon het me te leren”, vertelde Ira aan CBN. Daniëls ouders hadden vaak ruzie en stonden op het punt te gaan scheiden.

“Ik realiseerde me dat ik voor hen moest bidden”, zei Daniel. “Dus ging ik naar de badkamer en bad dat mama en papa zouden stoppen met vechten.” 

“Ik herinner me een keer dat mijn man en ik ruzie hadden over de telefoon. Daniël hoorde alles. Plotseling zag ik hem vanuit mijn ooghoeken knielen en bidden. Ik was geschokt. Ik kon niet stoppen met denken aan wat hij deed’, zei Ira.

Terwijl Daniël bleef bidden, veranderde de situatie in ons leven.

“Daniël heeft ons altijd bemoedigd. Hij zei: ‘Mam, je moet de Bijbel lezen!’ of ‘We zijn vergeten te bidden voor het eten. Laten we bidden’ en hij nam ons mee naar de kerk. En dankzij onze zoon zijn we er nog steeds.” Daniëls ouders hebben nu gebeden en God gevraagd om christen te worden.

“Mijn vader en moeder maken nooit meer ruzie”, vertelde Daniel ons met een glimlach. “Daar ben ik heel blij om!” “Ons huis is nu vredig en we zijn er allemaal blij mee”, zei Ira. “Bedankt voor de tekenfilm. Het veranderde Daniel en het veranderde ook mij,” voegde Daniels vader eraan toe. 

“Bedankt voor zo’n geweldige tekenfilm – Superboek!” zei een stralende Daniël.

Meer artikelen: