Is God echt?

Dit is het verhaal van Lina. De 10-jarige Lina en haar broer worden opgevoed door hun oma omdat Ina’s moeder ver van huis werkt om hen te onderhouden.

Tot voor kort waren ze tevens allemaal boeddhisten. “Ik bad met mijn oma naar de afgoden”, vertelde Lina ons. “Ik brandde wierook en bad tot mijn voorouders die gestorven waren.”

Maar zelfs toen ze deelnam aan de ceremonies, had Lina vragen. “Ik heb me altijd afgevraagd: als God echt is, waarom kan ik hem dan niet zien? Waar woont hij?’ vroeg ik aan mijn oma, maar ze wist de antwoorden niet.’

Op een dag, voordat de COVID-19-pandemie toesloeg, werden Lina en haar broer uitgenodigd om CBN’s Superboek te kijken.

“Het verhaal dat me echt raakte, was het verhaal over Mozes”, zei Lina.

Goed nieuws

“Met de hulp van God scheidde hij de zee in twee delen! En hij bevrijdde het Joodse volk van slaven in Egypte. Het was een geweldig verhaal, dus ik begon te geloven dat God goed is en mensen helpt als ze erom vragen.”

Nadat ze het verhaal had gezien, bad Lina met de leraar om christen te worden.

“Elke ochtend bad ik voor mijn broer en onze vrienden om het goede nieuws over Jezus te ontvangen”, voegde ze eraan toe.

Toen de COVID-pandemie in Cambodja verergerde, maakte de economische neergang het voor Lina’s oma moeilijk om de kinderen van voedsel te voorzien. Dus Lina bad en vroeg Jezus om hen te helpen.

“Toen kwam Orphan’s Promise met voedselpakketten en rijst!” verklaarde het jonge meisje. “Nu weet ik zeker dat God mijn gebed heeft gehoord!”

“Godzijdank dat je mijn kleinkinderen hebt geholpen”, voegde Lina’s grootmoeder Ree eraan toe. “Door Lina geloof ik nu ook in Jezus.”

“En dankzij jullie heeft God Superboek gebruikt om ons het ‘goede nieuws’ te brengen!” voegde Lina er met een grote glimlach aan toe.

Meer artikelen: