Bidden is beter huilen

We willen graag een prachtig, waargebeurd verhaal met u delen over een jonge jongen die in gebed ging toen hij hoge koorts kreeg en astma had.

Melfa begon haar kleinzoon Sam op te voeden nadat zijn moeder niet langer voor hem kon zorgen. Ze helpt hem met huiswerk en ze doen samen klusjes. Maar een van hun favoriete bezigheden is het kijken naar CBN’s Superboek.

‘Ik leerde van Superboek dat Daniël altijd op de Heer vertrouwde en dat hij altijd bad’, zei Sam.

Melfa en Sam hebben samen veel uitdagingen gehad, zoals de tijd dat hij ziek was met hoge koorts en astma.

“Ik voelde me zo hulpeloos”, zei Melfa. “Ik was aan het huilen. Toen zei Sam: ‘Niet huilen oma, laten we gewoon bidden!’”

Sam herinnerde zijn grootmoeder aan het geloof van Daniël.

“Daniël bad totdat God hem van de leeuwen had gered en hij werd vrijgelaten”, zei de jongen zelfverzekerd. “De volgende dag was mijn astma verdwenen. “Jezus heeft mij genezen!”

Toen Sam onlangs hoorde dat zijn moeder kanker had, drong hij er bij zijn grootmoeder op aan hem mee te nemen op bezoek, zodat hij met haar kon bidden. Hij had zijn moeder niet meer gezien sinds hij zes maanden oud was.

“Ik was blij omdat ik haar voor het eerst zag”, zei hij. “Maar ik was verdrietig omdat ze ziek was. Ik bad: ‘Heer, u bent mijn dokter. Ik bid dat u haar Heer wilt genezen. Dank u, Heer, voor het geven van haar leven. In Jezus naam bid ik, amen.’”

Sam zei dat hij voor zijn moeder bleef bidden, vooral toen hij hoorde dat ze was gestopt met kankerbehandelingen. Ze had namelijk geen geld meer om het te betalen.

Maanden later ontmoette Sam zijn moeder weer. Deze keer vertelde ze hem goed nieuws. De dokter had haar verteld dat de symptomen van kanker verdwenen waren, dat ze kankervrij was! 

Sam wist dat dit betekende dat ze samen meer tijd zouden hebben.”En ik zei: ‘Dank U Heer dat U haar hebt genezen en mijn gebed hebt verhoord.”

“Ik hou van Superboek omdat het me heeft geleerd om het bidden nooit op te geven!”

Meer artikelen: