Het verhaal van Gideon

Nadat zijn ouders uit elkaar gingen, verhuisde Gideon met zijn moeder naar Nairobi. De overgang was pijnlijk omdat de gemeenschap ze niet accepteerde. Het maakte het voor zijn moeder moeilijk om werk te vinden en voor hen te zorgen of om schoolgeld te betalen om onderwijs te krijgen. Gideons moeder, Milcah, vond uiteindelijk een baan als nachtploegarbeider in een fabriek. Ze huurden een huisje, maar ze verdiende niet genoeg om het schoolgeld van haar kinderen te betalen. Gideon volgde zijn vrienden naar school, maar kon niet naar binnen. Gideon zei: ‘Toen ik daar buiten zat, wilde ik huilen. Thuis deed ik alsof ik mijn broer lesgaf, alsof we op school zaten. Als mijn moeder ’s avonds naar haar werk ging, liet ze wat eten achter om te delen, maar we hadden vaak honger.”

Bidden om verandering

Gideon en zijn familie waren Christen en Gideon bad voor een beter leven. Toen hoorde Missions of Hope International, een bediening die gesteund werd door Orphan’s Promise, over Gideon en zijn gezin. Onze counselors bezochten hen en nodigden hen uit om gratis naar onze school te komen.

Gideon riep uit: ‘God heeft mijn gebeden verhoord. Ik ben zo blij dat ik nu kan lezen en leren. We krijgen hier ontbijt en lunch, dus onze buik is altijd vol.”

Het ging vervolgens vooruit met Gideons gezin. Op dit moment heeft Gideons moeder een vaste baan bij een kapperszaak. Ze heeft zelfs een huis gekocht en het is zo groot dat ze een aantal kamers verhuurt.

Met een brede glimlach voegde Gideon eraan toe: ‘Bedankt aan iedereen die ons heeft geholpen. God houdt van je, en ik ook van jou.”

Meer artikelen: