Want u bent een toevlucht geweest voor de zwakken, een vesting voor de armen in hun nood…

– Jesaja 25:4

Armoede. Ziekte. Onderdrukking.

Veel mensen zitten gevangen in de bovengenoemde omstandigheden, die het onmogelijk maken om een ​​normaal en waardig leven te leiden. Met de missie om hulpbehoevenden en armen te zegenen en te ondersteunen, is CBN’s hulporganisatie Operation Blessing International (OBI) sinds 1978 wereldwijd op diverse manieren actief. Via de hulporganisatie voert CBN humanitaire hulpprojecten en rampenbestrijding uit in 39 landen. Operation Blessing International, met hoofdkantoor in de VS, wordt als een betrouwbare logistieke partner erkend door de Verenigde Naties, UNICEF en het Internationale Rode Kruis, door de wereldwijde dienstverlening op Internationaal niveau.

Hulp

Projecten variëren van voedseldistributie, watervoorziening, medische dienstverlening tot steun voor onderwijs, opleiding en het opstarten van bedrijven. Daarnaast neemt Operation Blessing deel aan de strijd tegen seksslavernij en mensenhandel en voert het hulpprogramma’s voor kinderen uit. Zelfs na natuurrampen zijn de teams van Operation Blessing snel ter plaatse om eerste hulp te verlenen en verwoeste gebieden weer op te bouwen.

Bij dit alles ligt de focus op het helpen van mensen om zichzelf te helpen. Niet alleen de gevolgen van armoede moeten worden bestreden, maar ook de oorzaken.

Een belangrijk principe

De religieuze achtergrond van de mensen die geholpen worden doet er niet toe. Veeleer wordt ons hart bewogen door de wens dat Gods liefde concreet kan worden ervaren door ieder mens in nood en dat hun ellende en verdriet wordt verminderd. Het motto van de bediening van Operation Blessing is om “handen en voeten van God” te zijn in deze wereld, het geloof uit te leven en de armen te zegenen.

In deze landen is Operation Blessing actief

VS, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied

Azië

Afrika

Europa & Midden-Oosten

Uw donatie aan CBN Nederland voor Operation Blessing