Hulp aan een zigeunergezin in Oekraïne

Zhanna wist geen raad meer toen haar dochter Kristina bleef lijden aan een ernstige huidaandoening waarvan ze geen idee had hoe ze genezen moest worden. Zhanna en haar familie hebben een eenvoudig maar zwaar leven in een zigeunerkamp in het westen van Oekraïne. Ze wonen hier hun hele leven en hebben nauwelijks genoeg te eten en kunnen bijna niet voor hun kinderen zorgen. Zij en haar man maken zich vooral zorgen om hun jongste dochter Kristina, die lijdt aan een ernstige huidaandoening.”

Ze heeft altijd pijn”, zegt Zhanna. “Ze huilt constant en kan niet slapen.”Zhanna wast de kleren van het kleine meisje met de hand, maakt haar nek schoon en brengt de enige crème aan die ze zich kan veroorloven.”

Niets helpt om haar beter te maken of haar pijn te verminderen”, zegt Zhanna. “Ik kan haar niet helpen en ik weet niet wat ik moet doen.”

Toen CBN’s Orphan’s Promise een gratis medische outreach organiseerde in dit dorp, vertelde de voorganger ons over Kristina en haar familie. We bezochten hun huis en zagen hoe wanhopig het meisje hulp nodig had. De dermatoloog Lyubov Hachaturyan van CBN onderzocht Kristina vervolgens.”

Ze was ondervoed, had ondergewicht en we constateerden dat ze bronchitis had. We namen het eten, de kleren en de medicijnen die Kristina nodig had mee. We leerden Zhanna hoe ze voor haar dochter moest zorgen en Kristina’s toestand begon onmiddellijk te verbeteren.”

Zhanna vertelt: “Mijn leven werd zoveel beter nadat jullie me een wasmachine hadden gegeven. En dankzij jullie hulp wordt Kristina nu niet ziek. Heel erg bedankt! Ze slaapt en eet nu goed.” Een paar maanden later, tijdens onze volgende reis naar het dorp, stopten we om Zhanna en haar familie te bezoeken. We waren blij te zien dat Kristina’s huid beter was geworden en dat ze helemaal geen pijn meer had.

Meer artikelen: