Drie belangrijke dingen voor deze decembermaand

Het is begin december en Kerstmis staat voor de deur. Ondanks dat de winkels vanaf 1 november al decoraties ophangen, kan het feest nu officieel beginnen. Kerstbomen worden neergezet en het winkelen voor cadeaus begint. De decembermaand komt voor sommigen met aardig wat stress, toch? Dus voordat alles gaat beginnen, gaan we drie belangrijke waarheden met je delen om te onthouden tijdens deze periode.

Waarheid 1: Er komt volgend jaar weer een kerstfeest.

Dit jaar is vanwege de maatregelen praktisch gezien veel anders dan voorgaande kerstvieringen. Misschien kan je niet met al je geliefden bij elkaar zijn of is het niet mogelijk om een kerkdienst te bezoeken. Als deze kerst om welke reden dan ook niet verloopt als normaal, weet dan dat er volgend jaar ook weer gewoon een nieuwe kans is.

Waarheid 2: Je best doen is goed genoeg.

Je kunt alleen doen wat je kunt. Wie zou niet een onbeperkt budget willen om hun kinderen en dierbaren te verwennen met cadeaus, met alle tijd van de wereld en met een goed gevulde koelkast om iedereen te voeden. Toch is dat voor vele mensen niet het geval, dus je kunt alleen maar doen wat je kunt. Weet dat je best doen goed genoeg is. Kerstmis is een feest, wat we samen vieren en het is belangrijker dat we in ieder geval met een paar geliefden samen zijn, dan dat we veel cadeaus kopen en alles hebben wat ons hartje begeert.

Waarheid 3: Het draait uiteindelijk allemaal om Jezus.

Alle hectiek van kerst kan betekenen dat we vergeten dat deze tijd van het jaar maar over één ding gaat: Dat is dat Jezus naar de aarde is gekomen zodat wij met God de Vader herenigd zouden worden en onze zonden vergeven zouden worden. Het beste cadeau wat je kunt krijgen met deze kerst is dat je Jezus beter mag leren kennen en dat mensen die Hem nog niet kennen in aanraking met Hem komen. Wanneer we deze drie waarheden onthouden, dan hebben we reden genoeg om ondanks alles, dit jaar een fijne kerst te kunnen vieren.

Wil jij ook andere mensen dichter bij Jezus brengen? Like of deel dan dit bericht, zodat anderen er ook door gezegend kunnen worden. Voor meer informatie, bezoek www.cbnnederland.nl

Meer artikelen: