Het Humanitaire werk van CBN: “Ze hadden zoveel honger, dat ze bloemen moesten eten.”

Een moeder die weduwe was in Cambodja, verloor haar baan vanwege COVID-19. Toen het eten op was, plukten de 12-jarige Rachna en haar broers en zussen bloemen om te eten, maar dat maakte ze alleen maar ziek. Ze waren hopeloos, totdat ze hulp krijgen.

Sinds de Covid-19-pandemie Cambodja trof, zijn de 12-jarige Rachna, haar moeder, broers en zussen gedwongen thuis te blijven. “Ik ben al heel lang niet meer naar school geweest. Ik mis mijn vrienden en mijn leraar, ”vertelde Rachna aan CBN.

Rachna’s moeder Somally is een weduwe die helemaal alleen vier kinderen grootbrengt. Nadat Somally haar baan verloor en geen inkomen meer had, kon ze geen eten meer kopen of de huur te betalen. “Ik weet niet wat ik moet doen,” zei ze met betraande ogen. “Toen het coronavirus toesloeg, sloten ze de plek waar ik werkte. Sindsdien heb ik geen baan meer kunnen vinden.”

Een van de kinderen vertelt: “We hadden geen rijst. Ik zag mijn moeder huilen. We hebben planten uit de vijver geplukt voor mama om voor ons te koken en te eten. Maar nadat we het hadden gegeten, kregen we allemaal de hele dag diarree. Moeder heeft toen eten geleend van een buurvrouw. We aten toen de hele week maar één keer per dag.”

HULP
Toen CBN’s Orphan’s Promise hoorde over Rachna en haar familie, hebben we voedselpakketten geleverd voor hen en anderen die het zwaarst getroffen waren door de COVID-sluiting. Orphan’s Promise voorzag het gezin van voldoende voedsel voor een maand en zal voor hen en andere kwetsbare gezinnen blijven zorgen totdat ze weer aan het werk kunnen.

Er was rijst, noedels, ingeblikte vis. Ik heb nog nooit zo eten gehad. Ik was zo opgewonden toen ze ons dit prachtige cadeau gaven! ” zei Rachna.

“Ik ben de mensen die Orphan Promise steunen erg dankbaar. Zonder jullie zouden we niets te eten hebben. Godzijdank hebben jullie mijn familie geholpen, ‘zei Somally, met glimlachende ogen achter het mondmasker dat ze droeg.

De humanitaire projecten van CBN worden mede mogelijk gemaakt door de steun van CBN partners. Mocht u het ook op het hart hebben om het werk van CBN te ondersteunen, bezoek dan www.CBNNederland.nl/doneer/

Meer artikelen: