Het getuigenis van Landon: “Ik heb Jezus in de hemel gezien.”

Op een zondagmorgen in 1977 reden Julie Kemp en haar man Andy met hun zoon Landon terug naar huis van een kerkdienst. Die dag veranderde voorgoed hun leven.

Een ambulance botste tegen hun auto aan en Andy was opslag dood. Toen ze Landon uit het wrak haalden, ademde ook hij niet meer. Landon werd gereanimeerd, maar verloor die dag nog tweemaal zijn hartslag. Beide keren konden ze hem reanimeren, maar de artsen gaven Julie weinig hoop voor het overleven van haar zoon.

Op de begrafenis van haar man voelde Julie zich in de steek gelaten door God: “Ik was teleurgesteld, mijn hart was gebroken en ik begrijp niet waarom dit ons is overkomen. Ik begreep niet waarom hij Zijn engelen niet had kunnen sturen om ons te beschermen.”

Ondertussen lag Landon nog in coma, maar na twee weken opende hij zijn ogen. Iedereen was verbaasd dat hij geen hersenbeschadiging had opgelopen. Ondanks de opluchting moest Julie wel aan haar zoon vertellen dat zijn vader overleden was.

“Terwijl ik aan Landon vroeg of hij wist waar zijn vader op dit moment was, antwoordde hij: ‘Ja, ik weet waar hij is, ik heb hem in de hemel gezien.'”

Jaren later weet Landon nog steeds wat hij in de hemel heeft gezien op de momenten dat zijn hart kortstondig stilstond: “Ik had mijn vader gezien en zijn goede vriend Olan, die een maand voor hem was overleden. Ook zag ik Neil, de zoon van Olan die een aantal jaren daarvoor tijdens een ongeluk was gestorven.”

Julie: “Plotseling zei Landon tegen mij: ‘Mam, ik zag ook jouw andere twee kinderen in de hemel.'”

“Ik was verbaasd over wat hij zei omdat ik namelijk twee kinderen was verloren vanwege een miskraam, voordat Landon was geboren. Ik heb dit Landon nooit verteld, dus hij had dit nooit kunnen weten.”

Landon vertelt verder: “In de hemel wíst ik dat het mijn broers/zussen waren, ondanks dat niemand in de hemel mij specifiek vertelde dat het zo was. Je wéét daar gewoonweg wie je familie is en wie de anderen zijn die je daar tegenkomt.”

De derde keer dat het hart van Landon stilstond en hij in de hemel was ontmoette hij Jezus en kreeg een missie van Hem om te vervullen: “Jezus kwam naar mij toe en vertelde dat ik terug zou gaan naar de aarde. Hij zei dat ik mijn best moest doen een goede Christen te zijn en dat ik anderen over Hem moest gaan vertellen”

Julie deelt tot slot het volgende: “In 1977 begreep ik niet waarom God niet een engel stuurde om ons te beschermen, maar nu weet ik dat die er wel was en ons beschermd had, omdat God nog een plan voor ons leven had. Door wat ik heb meegemaakt ben ik nu instaat om andere mensen te steunen wanneer ze door een rouwperiode heengaan en ze te bemoedigen hun geloof niet te verliezen.”

Landon sluit af met: “Het enige wat ik wens is dat mensen zich gaan realiseren dat Jezus echt is, dat er een hemel bestaat en dat engelen ook echt bestaan. Ik weet dat de hemel echt is en dat Jezus echt is, ik heb Hem met eigen ogen gezien. Ook wil ik meegeven dat we de Bijbel, Gods woord moeten volgen en dat het leven straks echt beter zal zijn (in de eeuwigheid).”

www1.cbn.com/cbnnews/us/2019/march/ive-seen-jesus-he-died-made-three-trips-to-heaven-and-the-people-he-saw-there-will-astound-you

Meer artikelen: