Een relatie met God

God houdt ervan als we Hem in ons leven betrekken en Hem om hulp vragen. Soms vragen we ons af of we God wel kunnen betrekken bij de kleine dingen in ons leven. Vragen waarvan we twijfelen of we Hem die kunnen vragen. Met regelmaat stellen we die vragen niet of delen we ons hart niet omdat we weten dat Hij toch alwetend is en wat in ons hart is al bij Hem bekend is. Hij weet wat we nodig hebben en wat we willen, dus waarom zouden we Hem iets vragen wat Hij allang weet.

Persoonlijk merk ik dat ik alleen maar voor grote dingen bid of in situaties van crisis. De kleinere dingen laat ik verschiet gaan. De reden waarom het zo belangrijk is om God ook bij de kleinere dingen in je leven te betrekken is dat het onderdeel is van het hebben van een persoonlijke relatie met God. Als ik een kind zou hebben zou ik het fijn vinden als hij me alle dingen zou vragen die hij of zij nodig zou hebben. Ik zou juist willen dat mijn kind me vraagt om te helpen de veters van de schoenen te strikken. God wíl dat we met Hem praten, waar het ook over mag gaan. God vind het leuk als je met Hem deelt hoe je dag was, wat er die dag goed is gegaan of wat je minder leuk vond. Hij wil graag dat je Hem vertelt waar je het lastig mee hebt of als je iets te vieren hebt. Dit is hoe een persoonlijke relatie eruit ziet, ondanks dat Hij alle dingen al weet.

Geschreven door Fin Sheridan, bijgewerkt door CBN Nederland. https://www.cbneurope.com/read/he-likes-to-be-asked/

Meer artikelen: