Als je twijfels hebt over je roeping

Wanneer God jou geroepen heeft om een taak voor Hem uit te voeren, dan kan het zijn dat je soms twijfels hebt. Je kan het spannend vinden, het kan zijn dat je op momenten onzeker bent en het kan zijn dat jij je misschien niet waardig genoeg vindt om de taak voor God uit te voeren.

Ten eerste is het goed om te weten dat Jezus zegt dat Hij degene is die jóu heeft uitgekozen:

Johannes 15:16 Jullie hebben niet mij uitgekozen, maar ik jullie, en ik heb jullie opgedragen om op weg te gaan en vrucht te dragen, blijvende vrucht.

Jezus koos jóu netals Mozes, Jesaja en Jeremia die geroepen werden om voor God om een speciale taak uit te voeren.

Weet je wat deze die mannen Gods allemaal gemeen hadden?

Ze twijfelden allemaal over hun roeping. Mozes had als reden dat hij geen goede spreker was. Jesaja vond dat hij onrein van lippen was en Jeremia vond dat hij te jong was om de taak die God voor hem had uit te voeren.

Wat is jouw reden om te twijfelen aan de roeping die God je gegeven heeft?

Weet in ieder geval dat je dus niet de enige bent die hier tegenaan loopt, maar weet ook dat ondanks dat Mozes, Jesaja en Jeremia twijfelden, dat ze er tóch voor kozen om gehoor te geven aan de roeping die God voor hen had weggelegd en dat God tijdens het uitvoeren van die taak aan hun zijde stond.

1 Tessalonicenzen 5:24 “Hij die u roept is trouw en doet zijn belofte gestand.”

Meer artikelen: