Wie wil je volgen?

In het leven gaan we allemaal een richting op, bewust of onbewust.

Er zijn vele wegen die mensen in het leven bewandelen, maar welke weg is nou de beste? En volg jij in de weg die je gaat Gods weg of je eigen weg?

Mocht je opzoek zijn naar de juiste weg om te volgen, dan geeft Jezus ons in de Bijbel het antwoord. We lezen in de Evangeliën namelijk dat Jezus tegen mensen zei: “Volg Mij.”

En Jezus zei dat om een reden:

In Johannes 8:12 zegt Jezus: “Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.”

In Johannes 14:6 zegt Jezus: “Ik ben de weg en de waarheid en het leven…

Zoals je hebt kunnen lezen geeft Jezus ons de mogelijkheid om Hem te volgen, in plaats van onze eigen weg te volgen:

Door Jezus te volgen kom je op de bestemming uit waar God je voor geschapen heeft.
Door Jezus te volgen wordt je de persoon die God bedoeld heeft om te zijn.
Door Jezus te volgen zal je weg naar het eeuwige leven leiden.

Jezus is de weg, de waarheid en het leven, en die zin eindigt met ‘…niemand komt tot de Vader dan door Mij.’ Jezus is de weg tot God, Jezus is de bemiddelaar die voor onze fouten en zonden aan het kruis stierf en door Jezus te volgen, bewandel je de beste weg die er op aarde te vinden is.

Het hoeft niet een makkelijke weg te zijn, maar het is en blijft ondanks alles wel de beste weg. Wanneer Jezus ‘Volg Mij’ zegt, dan vraagt Hij dat ook aan jou en ‘wie Jezus volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.”

Meer artikelen: