Gilbert ging van criminele gangster naar Jezus

Vanaf jongs af aan keek Gilbert op tegen een aantal familieleden die in het zuiden van Californië bij straatbendes hoorden.

Gilbert: “Toen ik al die verhalen van ze hoorde over het vechten, stelen en wat ze allemaal meemaakten, wilde ik dat ook. Ik wilde geaccepteerd worden door mijn ooms, tantes en mijn moeder. Ik wilde de traditie van het behoren tot een straatbende voortzetten. Schieten en mensen die sterven hoorde er allemaal bij.

Op mijn 16e mocht ik van mijn oom bij de straatbende horen en het eerste wat hij deed was mij slaan. Ik moest sterk worden dus leerde hij me vechten. Klappen incasseren en klappen uitdelen. Iedereen die bij een andere straatbende hoorde wilde ik bevechten en ik werd er goed in.

Wekelijks vochten we met andere straatbendes, gebruikten we drugs en alcohol door elkaar heen, van crack tot cocaïne. Het hoorde bij het leven als een bendelid en de drugs was echt altijd en overal om ons heen.”

Op een dag werd Gilbert met een mes gestoken en werd hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

“Terwijl ze mij aan het hechten waren dacht ik na of er niet meer in het leven moest zijn dan dit. Vechten, drugs, drank en noem maar op. Ik besefte me dat ik dit niet voor altijd kon doen, omdat ik anders in de gevangenis zou belanden of dood zou eindigden.

Even later werd ik gearresteerd en de moeder van mijn vriendin betaalde mijn borg. Ook zei ze dat het goed zou zijn als ik een keer mee zou gaan naar een kerkdienst.

Toen ik meeging had ik nog een kater en was ik een beetje bang om de moeder van mijn vriendin te ontmoeten. Ik dacht dat ze mij in mijn gezicht zou gaan slaan of iets dergelijks. Toen ze naar mij toe kwam, was ze echter heel vriendelijk en daar schok ik van.

Op een dag, toen ik steeds vaker ging had mijn vriendin haar leven aan Jezus gegeven en had ik een afspraak met de voorganger gemaakt. Hij vertelde me wie Jezus is en wat Hij voor mij had gedaan. Ik besefte me dat ik niet meer als straatbendelid wilde leven. Ik gaf mijn leven aan Jezus en hij vergaf mij voor alles wat ik had gedaan. Ik voelde op dat moment vrede, doordat ik wist dat Jezus mij vergeven had.

Ik ben vervolgens uit de bende gestapt en ik was bevrijd van drugs en alcohol. Ik ben dankbaar dat God in mijn leven is gekomen, anders was ik of in de gevangenis geëindigd of een keer gedood. Ik ben een nieuw mens geworden door Jezus. Ik leef niet meer voor mijzelf, ik leef nu voor Hem.”

Gilbert is inmiddels getrouwd en heeft een gezin gesticht. Hij leeft met God en voedt samen met zijn vrouw hun kinderen Christelijk op.

http://www1.cbn.com/sal187

Meer artikelen: