Verlaten, hongerig en alleen

In de steek gelaten door zijn moeder, vaak honger hebbende en helemaal alleen op deze wereld, verdiende de jonge Roger het niet om in de situatie te zitten waarin hij zich bevond. 

Dankzij jouw steun is Rogers leven echter volledig veranderd!

Wanhopig om te ontsnappen

Toen Roger bij zijn grootouders kwam wonen, kreeg hij zelden genoeg te eten. Maar dat was niet eens de grootste uitdaging in zijn leven. Zijn emoties zijn nog steeds zichtbaar als hij zich de dag herinnert dat zijn moeder bij hem wegging.

“Nadat mijn moeder een vriend kreeg en ging verlopen ging ze weg en heb ik haar nooit meer gezien.”

Om aan zijn pijn en honger te ontsnappen, was de 9-jarige Roger veel buiten en alleen. Zijn oma vertelde ons hoe moeilijk het was om voor haar kleinzoon te zorgen.

“Sommige dagen was er niets te eten”, vertelde ze ons. ‘Ik heb hem wel eens het laatste beetje rijst gegeven, maar Roger had nog erg veel honger. Het deed me pijn om hem zo te zien.”

Toen, op een dag, nodigde iemand Roger uit naar een plaats genaamd “The Village”, een bediening die wordt ondersteund door CBN’s Orphan’s Promise. De bediening helpt een aantal van de meest behoeftige kinderen in Iquitos, Peru.

“Ik had voorheen geen vrienden om mee te spelen”, vertelde Roger ons. “Nu, hier in The Village, heb ik een miljoen vrienden. Ik vind ook het leuk dat er overal veel bomen zijn, dus veel ruimte om met mijn vrienden te spelen.”

Vorig jaar ondersteunde de Orphan’s Promise van CBN niet alleen het centrum van “The Village”, maar hielpen we ook mee het uit te breiden. Nu krijgen de kinderen van maandag tot en met vrijdag een voedingsrijke lunch en een tussendoortje. De kinderen leren daar ook over de liefde van Jezus Christus via de Superboek-programma’s van CBN, die onlangs in het Spaans zijn vertaald!

Blijdschap hersteld

‘Mijn favoriete Superboek aflevering,’ zei Roger met een glimlach, ‘is het boek waarin Jezus wonderen doet. Ik vind het leuk omdat Hij de zieken geneest en voedsel uit de hemel laat neerdalen om de menigte mensen te voeden.”

Op een dag, na het zien van een andere aflevering van Superboek, bad Roger en ontving Jezus als zijn redder. Hij bad echter ook nog voor iets anders…

“Ik vroeg Jezus om de pijn in mijn hart te genezen en het verdriet weg te nemen”, zei hij. “Jezus luisterde naar me en Hij maakte me weer gelukkig!”

Rogers oma vertelde ons: “Ik ben zo blij als ik hem zie bidden. Er is een grote verandering in hem.”

Nu nodigt Roger de kinderen uit zijn buurt ook graag uit in het Orphan’s Promise-centrum.

“Ik heb drie vrienden naar The Village gebracht”, vertelde Roger ons. “Een van hen nam Jezus aan in zijn hart! Als ik verdrietig ben, ren ik naar The Village en bid ik en ik dan wordt ik weer genezen van mijn verdriet. Ik dank God dat Hij mij een oma heeft gegeven en dat Hij van mij een gelukkige jongen heeft gemaakt!”

Meer artikelen: