Verandering brengen in je leven

Heb je ooit geprobeerd iets in je leven te veranderen? Misschien heb je een preek gehoord, een getuigenis, of heb je een openbaring gehad om een beter mens te worden. Terwijl je het probeerde, merkte je dat je gewoon weer in de oude gewoonte, houding of het oude gedrag terug viel.

In Psalm 119 reflecteert David over het Woord van God. Als we aan Gods Woord denken, denken we vaak aan woorden als ‘geloven’, ‘gehoorzamen’ en ‘vertrouwen’ – allemaal dingen die erg belangrijk zijn. Maar meer dan al die dingen zegt David steeds dat hij Gods Woord liefheeft – in feite zegt hij het 10 keer!”

Oh, wat houd ik van uw wet! Het is de hele dag mijn meditatie.” Psalm 119:97

Door Gods Woord tot ons te nemen, verandert ons denken en wordt het vernieuwd.

Wanneer we God beter leren kennen, Zijn Woord tot ons nemen, Zijn visie voor ons leven gaan volgen en meer op Jezus gaan lijken, kunnen we echt beginnen te veranderen naar Zijn evenbeeld.

Meer artikelen: