Janet had een bijzondere ervaring met Jezus

Nadat haar ouders gescheiden waren, werd de 5-jarige Janet door haar alcohol verslaafde moeder opgevoed.

“Mijn moeder hield altijd feesten in ons huis, er werd veel gedronken, er waren mensen die in mijn bed lagen en ik werd ongewenst met dit alles geconfronteerd.

Terwijl de Janet tiener was, verhuisde ze constant van haar moeder naar haar vader en andersom. In die tijd werd ze verbaal misbruikt en kreeg dingen te horen als: “Je bent dom en het wordt nooit iets met jou. Je eindigt straks net als je moeder.”

Zelfs in de kerk ervoer Janet afwijzing en zei iemand tegen haar dat ze ook daar niet bijhoorde. Toen Janet 13 was, stopte ze met naar de kerk gaan en begon met alcohol drinken.

Ze eindigde in een pleeggezin waar de ouders ook weer gingen scheiden en Janet voelde zich eenzaam, verbitterd, en was boos op haar biologische moeder. In de jaren daarna begon Janet te werken om zelf haar rekeningen te kunnen betalen en ging ze naar het leger om aan te sterken. In die periode bezocht Janet weer met regelmaat de kerk,maar kwamen die oude gevoelens van afwijzing weer terug, totdat ze Frank ontmoette.

“Voor het eerst wist ik wat het was om onvoorwaardelijk geliefd te worden. Wij trouwden en mijn man en ik kregen een dochtertje. Vervolgens werden we samen deel van een plaatselijke gemeente waar we met open armen ontvangen werden. De mensen waren heel liefdevol en daardoor bleven we komen.”

Kort hierna werden Janet en haar gezin gedoopt en werd ze sterker in haar geloof.

Toen ze merkte dat de herinneringen van haar jeugd nog steeds bestonden, besloot ze het bij God te brengen. Ze bad en vertelde God alles wat ze in haar leven verkeerd had gedaan. Terwijl ze dat deed, gebeurde er iets bijzonders:

“Ik had een ervaring met Jezus. Ik voelde dat Hij in de kamer was. Hij troostte mij en ik voelde Zijn armen om mij heen. De Bijbeltekst die mij te binnen schoot was ‘Mijn genade is voldoende voor jou’. Jezus had al mijn zonden vergeven en nam de pijn en verdriet die ik vanuit mijn jeugd had weg. Het was alsof ik een nieuw mens was en mijn levensperspectief er anders uitzag. Ik leerde God steeds beter kennen en begon de Bijbel steeds beter te begrijpen. Ook kon ik mijn ouders vergeven en kreeg ik liefde voor hen in mijn hart. Dit is wat Jezus voor mij gedaan heeft. Hij bevrijdt, verzoent, en herstelt situaties. Hij kan je allerdiepste pijn genezen en dat plekje opvullen met Zijn onvoorwaardelijke liefde.”

Meer artikelen: