Geef God de ruimte

Genesis 1:1 “In het begin maakte God de hemel en de aarde. De aarde was helemaal leeg. Er was nog niets. De aarde was bedekt met water en het was helemaal donker. De Geest van God waaide over het diepe water.”

We weten allemaal hoe het verder gaat, God maakt de zee, de aarde, de bergen en de rest. Wanneer God iets creëert, is het goed. Het hoogtepunt van zijn creatie kwam op het moment dat hij de mens maakte. Hij maakte alle mensen, inclusief ons, uniek. Iedereen is speciaal, divers, mooi, met allemaal onze eigen persoonlijke kenmerken. Daar bovenop heeft Hij ons ook allemaal bijzondere gaven en talenten gegeven.

Zoals we in het begin lazen, was de aarde leeg en zelfs vanuit die situatie kon God iets moois creëeren. God kan werken met situaties die leeg zijn of leeg lijken. Wanneer, net als bij de aarde en de wateren, God Geest gaat waaien, dan ontstaan er mooie dingen. God maakte en maakt iets vanuit het niets.

God kan dus ook in ons persoonlijke leven iets moois maken van minder mooie situaties. Onze zwaktes kan God veranderen naar onze sterktes.

Over het algemeen weten we dat de mensen die God door de Bijbel heen riep, geen volmaakte mensen waren en daarom mogen ook wij onze imperfecties en zwakheden aan God bekend maken.

Wanneer wij God de ruimte geven om in ons leven te werken, kan Hij met Zijn Geest waaien over de gebieden die net als bij het begin van de schepping leeg zijn, en die situatie omkeren, leven geven en ten goede gebruiken.

Geschreven door Fin Sheridan, bewerkt door CBN Nederland. https://www.cbneurope.com/read/give-god-some-space-2/

Meer artikelen: