Wat is jouw Kilimanjaro?

Tijdens een zomer was ik aan het trainen om berg te kunnen beklimmen. Het ging om een berg van 5.895 meter hoog, de Kilimanjaro. Toen de datum van beklimming dichterbij kwam, merkte ik dat ik angst kreeg en dat ik niet in staat zou zijn om de top te kunnen bereiken.

Ieder mens heeft vast wel eens een moment van angst gekend of heeft wellicht op dit moment bepaalde angsten. Angst kan ons tegenhouden, het kan ons verlammen. Of het nou om situaties gaat waar iemand problemen in het huwelijk heeft, schulden, examens moet afleggen, afwijzing ervaart of welke situatie dan ook dat angst kan veroorzaken.

In de Bijbel lezen we hoe mensen met een roeping van God dezelfde angsten kenden. De Israëlieten hadden God aan hun zijde, maar toch waren ze bang voor Goliath. Ook lezen we in 1 Petrus 5:8 dat de duivel rond gaat als een brullende leeuw die een prooi zoekt. Hij zoekt wie hij kan verslinden.

Het is goed om te onthouden dat God groter en sterker is dan de vijand die tegenover je staat. Iemand gaf me ooit de volgende tip: “In plaats van God te vertellen hoe groot je berg is, vertel te berg hoe groot God is.” Die tip is me altijd bij gebleven. Wat zegt de Bijbel ons over hoe we bergen kunnen verzetten? Geloof! Uiteindelijk kwam voor mij dan die dag dat ik ondanks mijn angst de Kilimanjaro berg had beklommen, God had die berg van angst voor mij verzet, omdat ik bij iedere stap die ik zette mijn vertrouwen op Hem had gesteld.

Het enige wat God van ons vraagt, is dat we ons oog op Hem gericht moeten houden in plaats van op de angst. Daarbij mogen we onthouden dat ondanks dat de vijand rond gaat als een brullende leeuw, dat onze God de Leeuw van Juda is!

Psalm 27:1 “God is mijn licht, mijn heil, wie zou ik vrezen?”

Geschreven door Milly Smart, bijgewerkt door CBN Nederland. https://www.cbneurope.com/blog/lifestyle/whats-your-kilimanjaro/

Meer artikelen: