Leven met een doel

Iedere wordt ik wakker met een reden en een doel. Ik heb plannen, projecten waar ik aan werk, dagelijkse verantwoordelijkheden, etc. Iedere dag doen we wat we moeten doen, waaronder ook dingen die we minder leuk vinden. Het verhaal van Jezus en de Samaritaanse vrouw in het begin van Johannes 4 laat ons zien dat Jezus iedere situatie ten goede kan keren. De vrouw, die niet alles op een rit had in haar leven, was op weg om water uit de put te halen en kwam met Jezus in gesprek. Na dat gesprek werd ze één van de eerste Evangelisten die andere mensen over Jezus begon te vertellen.

Wat mij opvalt in dit verhaal is dat het halen van water niet een ongoddelijke bezigheid is, het was zelfs noodzakelijk. Vervolgens spreekt Jezus haar aan en vertelt haar over het levende water dat God te bieden heeft.

Wij kunnen dus met dagelijkse dingen bezig zijn, wat Jezus dan kan gebruiken voor een hoger doel, een eeuwig doel. Soms kunnen we zo druk zijn met onze ‘to do’ lijsten, dat we God doel voor ons dagelijkse leven soms missen. Wanneer wij, net als de vrouw die met Jezus bij de put sprak, tijd besteden met Jezus, kan Hij ons Zijn doel geven voor ons dagelijks leven.

Geschreven door Milly Smart, bewerkt door CBN Nederland. https://www.cbneurope.com/blog/lifestyle/purpose-filled-living-2/

Meer artikelen: