Humanitaire hulpverlening

Wanneer je geloof je maar twee opties geeft, vluchten of sterven, wat zou jij dan doen?

Lees hier het moedige verhaal van een familie die moest vluchten voor hun leven.

Fatima: “Mijn schoonvader zei dat als ik Jezus niet ontken, dan zullen we je overgeven aan de Taliban. Ze zullen je stenigen en doden. Op dat moment zijn we gevlucht vanuit Afghanistan, we zouden namelijk vermoord worden.”

Ieder jaar zijn er miljoenen Christenen die in het Midden-Oosten vervolgd of onderdruk worden vanwege hun geloof. Fatima en Hasan waren de gelukkigen die het samen met hun kinderen levend tot Europa heeft gebracht, maar wisten niet wat ze te wachten stond toen ze in Griekenland aankwamen.

Fatima: “Toen we daar aankwamen moesten we in een Islamitisch vluchtelingenkamp wonen. Het was erg gevaarlijk voor ons. Op een dag kwamen ze erachter dat we geen Moslim waren, maar naar de kerk gingen, waardoor ze ons in elkaar sloegen en ons met de dood bedreigden als we hiermee doorgingen.”

Het stel ging naar de politie, maar kreeg geen hulp. Fatima vroeg vervolgens God om hulp.

Een Safe Home
Yochana, oprichter van het Internationale Christelijke Consulaat brengt hoop aan diverse gezinnen die zich in deze situaties bevinden. Fatima’s gezin is er nu één van en dat was een gebedsverhoring.

Fatima: “I ervaar Gods liefde hier en ik ben zo gelukkig dat we een veilige plek hebben. Hier kunnen we samen Bijbelstudie doen en Jezus aanbidden. We leren ook Engels en Grieks.

In Afghanistan ben ik mijn hele familie kwijtgeraakt, maar hier heb ik een nieuwe familie gekregen en daar ben ik God dankbaar voor.

Yochana: “Meer dan 5000 mensen hebben de safe home jaarlijks bezocht en het plan voor de toekomst is het werk uit te breiden met een locatie waar genezingswerk kan plaatsvinden, waarbij God al heeft voorzien in het land. Hier kunnen mensen herstellen van hun trauma’s en tot rust komen. Ook zullen ze deelnemen aan activiteiten als landbouw en andere therapeutische bezigheden.

Ik weet dat God in het overige gedeelte zal voorzien omdat het Zijn missie, werk en visie is. Ik ben dankbaar voor ieder persoon die aan dit project kan bijdragen.”

Wordt partner van CBN, zodat we samen een verschil kunnen maken in het leven van de vluchtelingen die in dit centrum opgevangen kunnen worden tot herstel en genezing.

Meer artikelen: