Het werk van CBN in Europa

Dankzij uw samenwerking met CBN helpt u mee levens te veranderen Nederland, Europa en over de hele wereld. Graag willen we u meenemen op een korte reis door Europa om te laten zien wat CBN allemaal doet.

Oost-Europa
Het kantoor van CBN Zuid-Oost Europa is in Zagreb, Kroatië, waar we de Balkan landen met het Evangelie van Jezus mogen bereiken. In Kroatië en Macedonië wordt Superboek op de nationale televisie uitgezonden en bereikt het wekelijks duizenden kinderen met Bijbelverhalen. Ook ondersteunt CBN een bediening die gevangenen en ex-gevangenen bereiken en worden er Evangelisatie-evenementen georganiseerd. In Bosnië ondersteunt CBN een project voor weeskinderen waarbij ze tevens medische hulp krijgen, maar ze bovenal God leren kennen. Ook in Servië, Albanië, Polen, Bulgarije, Hongarije, Roemenië en Moldavië steunt CBN bijzondere projecten, waardoor vele mensen dichter bij Jezus komen en mensen in nood geholpen worden.

West-Europa
In het CBN hoofdkantoor in Groot-Brittannië ligt de basis voor het werk van CBN in Europa. Ook worden daar grotendeels de fondsen geworven zodat CBN het werk in Europa kan voortzetten en uitbreiden. Via TV uitzendingen, het gebedscentrum en de outreach via social media, kunnen we een boodschap van hoop en leven brengen aan de kijkers. Daarnaast hebben 470 scholen in Groot-Brittannië Superbook tot hun beschikking om een impact te maken op de volgende generatie. In Hamburg wordt het Evangelie met de Duitstalige landen gedeeld, waaronder Zwitserland en Oostenrijk. Dit gebeurt via de Duitse versie van de 700 Club die via satelliet en internet wordt uitgezonden.

In Nederland zijn we op dit moment bezig om programma’s te ondertitelen om in samenwerking met Family 7 mensen met het Evangelie van Jezus te kunnen bereiken. In onze TV Studio in Brussel worden onder andere de Franse versie van de 700 Club opgenomen. In Frankrijk wordt het programma via de satelliet uitgezonden en bereiken we tevens Franstalige landen in West-Afrika. Ook bereiken we via een partnerbediening in Parijs kinderen en gezinnen met Superboek. De Superboek Academie wordt op dit moment vertaald om in Frankrijk de kerken te dienen. In Scandinavië en Noord-Europa werken we samen met Christelijke televisiezenders in Zweden, Noorwegen, Finland, Estonië en Denemarken om ondertitelde CBN programma’s uit te kunnen zenden. In Australië worden de CBN programma uitgezonden op een Christelijke TV-Kanaal en werken samen met de Koorong Christelijke boekenwinkels om Superbook bij gezinnen en Kerken te brengen. In Nieuw-Zeeland worden de CBN programma’s uitgezonden op Shine TV.

We hopen dat u genoten heeft van deze vogelvlucht van het werk van CBN in Europa en wereldwijd. Wanneer je een partner van CBN bent, willen we je daar hartelijk voor bedanken.

Mocht u nog geen partner zijn van CBN, dan is onze vraag aan u te overwegen om deel te worden van deze bediening. Samen kunnen we een grote impact maken!

Meer artikelen: